DeníčekZima

Naše první lyžařská výprava

Naše první lyžařská výprava se uskutečnila. V sobotu 9. prosince 2017. Byla to zároveň moje první výprava s moji roční pauzou, kdy mě postihnul úraz a tak jsem byl velmi zvědav jak se mi bude dařit. Vypravili jsme se jako tradičně na Ramzová-Paprsek a spět.

A kdo všechno jel kromě mě. Lukes s Jančou, Pavel Taska a Petr s Iris. Výprava to byla vskutku hodnotná. Po příjezdu na Ramzovou jsme zašli do místní hospůdky, kde jsme počkali na zbívající pártu, protože jsme jeli dvěma auty. Po dobrém pivečku jsme namazaly lyže a konečne vyrazili do hor. Vzal jsem si sebou konečně nové lyže a boty a po té co jsem je namazal tak je hnet vyzkoušel jak jedou. Jeli vskutku báječně a jaké jsem měl  pocity. Ze začátku kdy jsme všichni vyjeli jsem jel pomaleji a zkoušel jsem jak mi to půjde, dokonce mi to i podkluzovalo, ale první kopec jsem zvládl dobře i následný sjezd do Petříkova i když na konci byl pád, který dopadl dobře. Jeli jsme vrchem nad Petříkov, kde jsem i po chvíli přemazal, protože mi to stále podkluzovalo, ale po té co jsem znovu lyže namazal bylo vše vpohodě. Jeli jsme pro začátek klasickou cestou tedy přes Cisařskou boudu a dojeli na Paprsek. Cestou se mi jinak šlo perfektně, neměl jsem žádné problémi jako kdybych nic neprodělal. Velmi jsem si to užíval a strašně moc jsem se těšil aš zase vyjedu na lyže a tak jsem byl velmi spokojený. Ostatní šli také bezvadně a čas utěkl jako voda a byly jsme na Paprsku, kde jako tradičně bylo narváno.

Piva, polévky a borůvkové knedlíky byli vidět při vstupu dovnitř všude kde jsem se podíval. I my jsme se těšili aš usednem a dáme si to tež. Knedlíky byly vskutku výborné.

Při zpáteční cestě jsme se rozdělili. Janča s Pavlem šli stejnou cestou a my ostatní jsme si to kousek prodloužili kolem státních hranic a přijeli posléze také k Cisařské boudě a pak klasicky dolů. Vyzkoušel jsem si na nových lyžích sjezdy, které byly jak k C. boudě tak pochopitelně  i následně po zbytek cesty dolů a fičeli perfektně. Než jsme dojeli zpátky na ramzovou vystoupali jsme výš a sjeli po sjezdovce dolů k samotné chatě a tam to tedy taky fičelo jako blesk chvílemi jsem měl obavu, že spadnu, ale naštěsti jsem to ustal.

Naše první lyžařská výprava myslím byla úspěšna a co říci na závěr jaké to bylo bylo to krásné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..