DeníčekPřekližkaPříroda/LidéSkalní lezení

Lid(ečko)

V pátek v podvečer jsem vyjel s …Marianem směr Šumperk, kde jsme vyzvedli Vaška a uháněli do Hranic pro Peťku a dále pak do Odry na přednášku Mari Holečka, který nám vyprávěl o svých dalších horolezeckých výstupech z nejrúznějších koutu světa.Dorazil i Lomi s Olčou. Přednáška to byla zajímavá, dlouhá aspoň pro mě, ale tentokrát jsem neusnul tak jako minule. Tak to byl náš sváteční den a takové zahřívací kolo pro další dny, kdy uš polezeme a já se velmi těšil.

Druhý den ráno jsme se konečně vydali do Lidečka. Přijel i Lomi se svým kamarádem Lukášem, který velmi dobře lezl a natáhnul spousta cest lehkých i těžkých a někteří znás tu či onu i vyzkoušeli na druhého. I přesto jsme si něco natáhli nejenom já, ale i ostatní Vašek, Marian, ale nejsem si jistý jestli i Lomi, ale i tak musím říci, že den lezení v Lidečku jsme si velmi užili aspoň já. Počasí se vydařilo, bylo velmi hezké počasí i chvílemi bylo velmi zima, ale jinak ideální počasí pro toto lezení v Lidečku. Lukáš, který tak bezvadně natáhnul všechny cesty mě tak namotivoval i Vašek s Marianem, kteří některé cesty vyzkoušeli tak jsem tedy i já se odhodlal a vyzkoušel jsem si ňákou tu 7  aspoň podle toho co jsem od kluků slyšel byly to 7 a musím říci, že byli dost dobré ani jsem nečekal, že je vylezu a tak jsem byl velmi rád. Kluci toho vyzkoušeli více a lezli velmi dobře. Já jsem s Lomim ještě vyzkoušel něco lehčího, ale čas se pomalu krátil a začalo se stmívat a tak jsme odjeli do Přerova a cestou jsme se zastavili na oběd v jedné restauraci, kde jsme se dobře najedli.

V neděli jsme měli jedinou akci naplánovanou a tou bylo lezení na umělé stěně v Olomouci, ale ještě předtím jsme se zastavili na náměstí, kde byly stánky a burčák, který jsem si s Vaškem dal a byl velmi dobrý. Takže něco na kuráž by bylo a těť už jenom lezení na umělé stěně. Byl jsem překvapený jak je to velký areál, kde bylo mnoho cest a chvílemi jsem nevěděl co si mám vybrat. Nakonec jsem si vybral a všechny cesty, které jsem tahal se mi velmi líbily. Některé byly dost dobře postavené a chyty byly vskutku luxusní. Vylezl jsem tak deset cest, kluci také toho hodně vylezli, ale opět se čas krátil a my jsme se museli sbalit a odjet domů.

A jaké to tentokrát bylo uš hodně dlouho jsem tenhle výraz nepoužil a tak tedy jaké to bylo bylo to krásné.

Jeden myslel na “Lid(ečko)

  • Já jsem tahal cesty aš v neděli na té umělé stěně. Tam jsem ale pobyl tak krátce, že to ani nestálo za zmínku v článku 🙂

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..