DeníčekSkalní lezení

Pálava 2017

Tak opět jsme se po dlouhé době domluvili na výjezdu na Pálavu a tentokrát nás dorazilo opravdu mnoho. Vyjel jsem s Marianem v Pátek v odpoledních hodinách se zastávkou v Jesu, kde jsme pro Ondru vyzvedli věci a pak už jenom uháněli do Brna na večerní akci, protože jak se říká noc je mladá a bylo třeba toho využit. Večer jsme tedy přijeli do Brna, kde nás přivítal Ondra s Maky a za nedlouho přijel i Vašek s Petkou. Společně jsme se domluvili na večerním programu a vyrazili do ulic. ten den bylo v Brně noc vědců a tak jsme po vzájemné domluvě navštívili filozofickou fakultu, ale nepředbíhejme. 

Cestou jsme se zastavili v jedné dobré hospůdce, kde byla ochutnávka nejrůznějších druhu piv, kde jsme trochu poseděli a navnadili se na tu fildu, kde jsem se těšil, protože to bylo o mích oblíbených dějnách nejrůznějších minulých civilizací které jsem měl a mám stále rád, protože mě vždy fascinovali. Na fildě to opravdu bylo velmi zajímavé. Všichni jsme se projevili určitými znalostmi a byl jsem po té co jsme o půl nocí odcházeli, protože už končili  překvapený, protože to bylo lepší než jsem si myslel a tedy i spokojený. Prošli jsme si ještě město a to by bylo aby jsme ještě nenavštívili jednu hospůdky a na úplný konec ještě zašli na něco dobrého jak nám za ten večer tak vyhládlo. ve tři hodiny ráno jsme ulehli ke spánku a těšili se na Pálavu, lezení a vínečko.

V sobotu dopoledně jsme přijeli do Horních Věstonic a hnet koupili dobrý burčák. Objednali jsme na večer hned kousek od nás sklípek aby jsme mohli po dobrém lezené trávit večer u dobrého vínečka. Přijel i Franta s Ilčou a tak jsme se uš v hojném počtu vydali ke skalám. Vylezl jsem s Vaškem dvě cesty, které jsme uš minule lezli takže jsme je znali a Marian s Frantou taktéž a zalozil i Ondra. Byl podvečer a všichni jsme se uš těšili do sklípku a tak jsme to zabalili a šli dolů. Nakonec dojel i Lukes s Jančou a byli jsme tedy kompletní. Musím říci, že se nakonec vypilo né vína, ale mnoho litrů dobrého burčáku i když nakonci jsme měli i víno. Dobře jsme se pobavili společenskou hrou, kterou vymyslela Maky takže ji patří velký dík, protože sedět jen u vína či burčáku a klábosit jak babky na návsi celou noc to by nás za chvíli určitě nebavili, co říci dál kolena byly bohaté všichni jsme se dobře nadlábli a trochu jsem si i mezitím pospal. Hold noc byla dlouhá a tak chvilkový spánek přišel vhod. Opět jsme uléhali ve tři hodiny ráno tedy byla uš neděle.  Spali jsme hned vedle sklípku na lavičkách v přístřešku, protože pršelo aš do rána.

V neděli jsme se probudili do zataženého rána a trochu pršelo a bylo jasné, že už nezalozime. Zašli jsme dolú do jedné místní restaurace na snídani v podobě dorých polívek a nakonec se ještě vrátili do sklípku na nákup vínečka a burčáku aby jsme také něco přivezli domů. Pak jsme se jen všichni rozjeli do svých domovů a těšili se aspoň doufám na příšti rok až se zase zde všichni setkáme v tak hojném počtu jako letos.

Co říci na závěr všem ještě jednou dík za tak velkou účast a jaké to tentokrát bylo bylo krásné.

Jeden myslel na “Pálava 2017

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..