AkceBoulderingPříroda/Lidé

Boulder sešna

Ahoj všici,

po roční pauze se opět vrací všemi tolik milovaná párová boulder sešna. Popravdě, málokdo ví, že ji miluje, protože ti, co tam byli, si ji moc nepamatují, a ti, co tam nebyli, tam nebyli. Takže tohle je další šance si ji zamilovat. Úvodem bych rád řekl, že se nejedná o závody, protože minule byly zaslechnuty takové názory, jako že se někdo nebude ztrapňovat. Takže se rozhodně něčeho takového nebojte.

No ale pěkně popořádku. Rád bych, abychom se potkali, pokecali, zalezli, a v množství větším než malém očistili kameny. Jak si někteří z vás už možná všimli, tak občas některé akce, které vymýšlím, mají nějaká pravidla, do kterých je zapojeno dodržování pitného režimu. Prakticky všechny dvě akce, co jsem vymyslel (sešna i offroad golf). Dokonce, když nad tím tak přemýšlím, tak obě akce jsou pro dvojice a v obou bylo vždy potřeba za určitý úkon vypít určité množství něčeho dobrého. Tolik k mé inovativnosti. Napřesrok se můžete těšit na fotbalový turnaj, kde za každý gól se pije panák, plaveckou štafetu kraulem, kdy moment nádechu je zároveň i moment pití, nebo zcela přímočarou akci pro dvojice, kdy za vypití jednoho piva se musí vypít jeden panák (všiml jsem si, že na tohle někteří už trénují leta, a tedy účast očekávám hojnou).

Takže, pravidla. Utvoří se dvojice (ať již předem, či až na místě), každá dvojice leze vždy jeden boulder (oba musí přelézt), a na základě úspěšného přelezu si společně ťukne a přelez zapije jedem, dle svého výběru (nechci napovídat, ale existují bouldery jako kodein, meskalin, …). Na místě bude přichystaná bečka, ovšem jestli někomu pivo nechutná, nechť si vybere ekvivalent v čemkoliv jiném (základní převodník je 1 boulder = 1 pivo na dvojici). Po zkušenostech z offroad golfu bych řekl, že není nutné, aby pili oba členové stejně. Avšak je nutno zmínit, že dostatečné množství správného moku napomáhá k lepším výkonům. Venca a Žabák se vloni po 9tém pivě suverénně prošli v bouldru, kde normálně ani nenastoupí. Bohužel ráno zase zapomněli, jak to udělali.

Nakonec, až se nikomu nebude chtít lízt, tak se sečtou přepočítané body za všechny bouldry, a to dle tabulky vypracované na základě nejnovějších vědeckých poznatků o lidských možnostech (konkrétně, že po 10ti pivech se blbě sčítá): 2-5A = 1b, 5B-6A = 1.5b, 6B-8C+ = 2b, 9A = ∞. Jak vidno, velice se vyplatí natrénovat až za hranici možného, protože vyhrajete.

Akce proběhne na Suchém vrchu, mnohými známém též jako Kóta 436, a to 10.6.2017. Dlužno dodat, že „Vzhledem k jedinečnosti oblasti je omezeno používání magnézia.“ (ať už „omezení“ znamená cokoliv – já se cítím letos omezený už sám o sobě). Zároveň samozřejmě každý leze na vlastní nebezpečí.

Těším se, že se potkáme minimálně v tak hojném počtu jako minule. Jakýmkoliv příspěvkům se meze nekladou (chlebíčky, škvarky, štrúdl, …). Jinak tahle akce je vhodná i pro velice příležitostné lezce, případně zcela nelezoucí rodinné příslušníky, neboť její filosofie je postavena na přenesení krásy horského lezení cest hluboko pod vlastním maximem (ve dvojici, na laně (trochu jsem zvažoval, že jedním z pravidel by bylo, že by i tady musela být dvojice celou dobu navázaná)) do prostředí bouldru. Dokonce i pokud vůbec nepolezete, tak vás rád uvidím – stačí vzít třeba kytarku, nebo klavír, a sedět pod převisem a povzbuzovat hodnotné přelezy hodnotnými songy.

(Váš Gintr)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..