Deníček

Každoroční (výjezd na) Paprsek

Tak jako každý rok tak i ten letošní jsme zahájili hned jak napadlo dostatek sněhu výjezdem na Ramzovou, kde jsme si udělali tradiční výšlap na chatu Paprsek. Jel jsem letos poprvé ostatní co semnou byli už zde byli minulý víkend.

A kdo teda všechno jel kromě mě Lákáš, Janča, Bubák a Iris. Když jsme přijeli do hor sněhu bylo dost, mrzlo, foukal vítr a příležitostně sněžilo. Ještě před samotným výšlapem jsme zašli do místní restaurace na čaj či pivo a pak už jenom hurá na lyže.

Na začátku jsme vyjeli na kopec a když jsme následně sjížděli dolů ostře jsme odbočili doprava a jeli jsme lesem a po mojí levici jak jsem si to švihal přes ty kopečky jsem stále viděl Petříkov. Dojeli jsme na jedno rozcestí a rozhodovali se jestli pojedeme směrem na Smrk a nebo což se nakonec stalo a jeli jsme k Císařské boudě. Zde jsme se taky rozhodovali jestli jet klasicky tedy rovně jeto trasa lehčí a rychlejší většina lidí jezdí tímhle směrem. My jsme však odbočili opět vpravo a jeli kolem Phádky a trasa se různě proplétala až jsme nakonec dojeli na chatu Paprsek. Jako tradičně zde bylo narváno, ale tentokrát obzvlášť museli jsme dokonce čekat až se uvolní místa. Pořádně jsme se nadlábli aspoň tedy já něco popili a ať neradi z vyhřáte světnice museli jsme se nakonec se zvednout a jet dolů .

Sněhu bylo dostatek, počasí bylo krásné prostě zima jak má být. A tak proto jsme se taky rozhodli aby jsme si den ještě víc užili a za lyžovali si jeli od Císařské boudy do Ostružné. Touhle cestou jsem ještě nikdy nejel. Cesta to byla hezká jeli jsme až dolů místy jsem prosvištěl přes dobrej hluboký prašan hlavně když jsme nakonci přejížděli přes louky. Ještě před tím jsme, ale museli přejet přes sjezdovku. V Ostružné jsme sundaly lyže pěšky prošli dědinou a na jejím konci jsme zase nasadili lyže a přes kopec dojeli až na Ramzovou. Zašli jsme si na čaj a za tmy odjížděli domů a při jízdě začalo zase sněžit což bylo pozitivní a krásné.

A co říci na závěr moje první lyžařská výprava v tomhle roce byla bohatší o nové cesty

PS. Tenhle článek píšu pozdě né, že bych zapomněl, ale nedostal jsem se zkrátka k tomu až nyní. Jak se říká lepší pozdě nežli vůbec. Tenhle výjezd jsme jinak absolvovali 23. ledna 2016.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..