AkceDeníčekPřekližka

Boulder Cup 2016

photo_iconV sobotu 13. února se uskutečnil již třetí ročník boulderových závodu v javornické tělocvičně. Když jsem přijel do tělky závodníci už se chystali a další v průběhu dne ještě přicházeli. Pozdravil jsem kluky, prohlédl si bouldry, které se v pátek postavili nachystal se a úderem deváté hodiny jsme začali všichni bouldrovat.

Bylo vytvořeno 26. cest a každý si mohl libovolně vybírat kterou cestou chce začít. Závodníků bylo letos opravdu hodně než tomu bylo v minulém roce a tak se taky stávalo, že byla u té či oné cestě i chvílemi fronta. Já jsem začal překonávat cesty hezky popořadě a první půlku tedy 13. cest jsem zvládl v pohodě kromě tedy 8. cesty, která byla postavena s písmen a tahle se mi nepodařila překonat i když jsem se kní v průběhu dne několikrát vracel. Druhá půlka už byla těžší a zajímavější. Zde jsem tuším zkoušel respektive stihl vyzkoušet 7. bouldru z toho jsem jeden překonal. V průběhu dne jsem také spočl, protože i když to byly cesty vskutku perfektní, ale byly náročné a vkuse boldrovat až do dvou hodin tak to byl teda výkon. Stanovený čas uběhl jako voda odevzdali jsme lístky, kde jsme si každý psaly výkony a čekaly kdo z jednotlivých skupin postoupil do finále a kdo teda nakonec vyhrál.

Popsal jsem jak se mi dařilo a co ostatní. Bylo nás opravdu mnoho přijeli jak naši lezci z oddílu tak z Jeseníku, Opavy a další. I když jsem závodil tak i přesto jsem si všímal jak ostatní závodníci bojují v jednotlivých cestách a myslím, že úroveň byla na velmi dobré úrovni. Velmi pozitivní bylo i to jak jsem to tak vnímal velmi dobrá tolerance mezi námi i to jak jsme si navzájem pomáhali a navzájem povzbuzovali zkrátka fér play jak má být. A jak to vše dopadlo.

Dívky

  1. Hana Řehová
  2. Nikol Zemanová
  3. Klára kroupová

Ženy

  1. Iveta Senčáková
  2. Gabriela Němečková
  3. Jana Jakubková

Chlapci

  1. Petr Palica
  2. Patrik Mencner

Muži

  1. Jan Jurečka
  2. Cyril Koníček
  3. Jura Grečnar

Junioři

  1. David Vávra

Já jsem skončil na 18. místě a překvapilo mě což jsem ani nevěděl než jsem si přečetl konečné výsledky, že David Migal byl jen o tři místa přede mnou myslel jsem si, že bude tak v první desítce, ale to jsem tak trochu odbočil to byl takový můj zajímavý postřeh.

Všem klukům, kteří se jakýmkoliv činem podíleli na organizaci a stavěni cest jmenovitě Frantovi, Štěpánovi, Žabovi, Vaškovi, Lomimu, Renému patří tedy velký dík.

A co říci na závěr opět to bylo krásné a doufám, že se v příštím roce opět sejdem v tak hojném počtu.

Jeden myslel na “Boulder Cup 2016

  • Hezky sepsané. Poděkování patří i Kristýně, která stavěla cesty a podílela se na organizaci.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..