AkcePřekližka

Výsledky závodů 2012

V sobotu 25.2. se uskutečnil třetí ročník závodů v lezení na umělé stěně. Konaly se v javornické sportovní hale a přihlásilo se celkem 24 závodníků. Příjemným překvapením byla účast polských sportovců, kteří tvořili půlku startovního pole. Nadšenci přijeli i z Pardubic a jako každým rokem i ze Šternberka. Závodníci byly rozděleni do kategorií podle věku a po 9-té hodině se začalo závodit. Nejdříve nastoupili žačky a žáci postupně pak  junioři, ženy a muži, vždy v tomto pořadí do jednotlivých disciplín. Ty byly tři – bouldering (lezení bez lana v bezpečné vzdálenosti nad zemí, kdy je potřeba překonat danou krokovou sekvenci), lezení na rychlost a lezení na obtížnost. Ti, kteří obstáli nejlépe ve všech disciplínách mohli pomýšlet na stupínky nejvyšší. A protože v lezení se nebojuje proti soupeřům, nýbrž pomocí lezeckého umu proti neúprosné gravitaci zemské, dostávalo se závodníkům podpory nejen od diváků, ale i od samotných startujících. Den se nesl v pohodovém a přátelském duchu. A jak to všechno dopadlo? Na prvních příčkách se umístili:

žáci žačky
1. Jiří Toman Jeseník 1. Adéla Jeníková Pardubice
2. Robin Hrdlička Bergov 2. Michaela Zatloukalová Šternberk
3. Daniel Klíč Javorník 3. Veronika Plevová Jeseník
junioři juniorky
1. Tomáš Mencner Javorník 1.
2. Patrik Zatloukal Šternberk 2.
3. 3.
muži dziewczyny
1. Pepa Janků Vidnava 1. Małgorzata Chromczak Goświnowice
2. Sebastian Wójcik Paczków 2. Patrycja Piksa Zdzieszowice
3. René Daňa Javorník 3.

Fotky

Děkujeme všem závodníkům, divákům, organizátorům a sponzorům. Chtěl bych pochválit všechny děti z javornického lezeckého kroužku, kteří se zúčastnili.

Jirka si dělal poznámky, takže se můžeme v Deníčku těšit na další zápisek psaný srdcem.

Podpořili nás: PRO-BIO, Singing rock, Věra Dopitová – sportovní potřeby, pivovar HOLBA, SPORT 2000, KOLIMAX, Boulder & Bar 9a, WILDMAN, LESY ČR, Horská chata OLŠANKA, TJ SPV Javorník a ZŠ Javorník.

upravil kanec

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..