Příroda/Lidé

Scooterjöring

Co to je?

Zapřáhnete psa před koloběžku a už se tomu říká Scooterjöring (Dog scooter, …).

Protože Lesan na vodítku bez umravňování rád tahá, bylo na místě mu vymyslet něco tahacího. A pro mě něco užitečného. Shodou náhod má Lucka doma momentálně nevyužívanou výbavu na canisross. Po pár experimentech s canisrossem mě nadšení sice neopustilo, ale chyběla tomu moje lepší běžecká kondice, aby to za něco stálo. Na internetu jsem objevil, že mezi další regulérní psí sporty patří kromě tahání běžcova bezvládného těla i tahání koloběžky nebo kola. V zimě na sněhu třeba běžkaře.

Vybral jsem si koloběžku s tím, že to budu občas kombinovat s během, kolem, běžkama. Koloběžka je takřka bezúdržbový stroj a má údajně, aspoň co jsem se dočetl, blahodárné účinky na pohybový aparát. Prostor pro nohy a odrážení připomíná skejt, kterému jsem se v adolescentním věku i po něm věnoval, takže proč ne? Třeba vyzkoušíme i nějaký hobby závod.

Toš, kdybyste měl někdo v okolí chuť něco takového vyzkoušet a máte psa (na plemeni nesejde), tak se ozvěte. Ve více lidech a psech by to mohlo být ještě zajímavější.

scooterjoring (Small)

Takto nějak to vypadá:

2 komentáře: „Scooterjöring

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..