DeníčekSkalní lezení

ADR

photo_iconJeto asi dva týdny co jsem se s Messnerem bavil o různých výjezdech a řeč přišla i o Adru kde je pískovcové lezení a kde on letos často jezdil. Zmínil jsem se, že při našem prvním výjezdu do Adru jsem právě tam napsal úplně svůj první článek. Vyjádřil názor, že bych mohl publikovat tuhle akci a zavzpomínat jak jsme kdysy lezli.

Dne 27 záři 2011 o půl čtvrté odpoledne za krásného slunečného počasí jsme vyrazili do Adru ve složení Messner, Pítr, Pavel a já. V Javoru jsem nabral Kluky kromě pítra a vyrazili jsme. Jeli jsme přes Klodsko až do Náchoda.

Do Náchoda jsme přijeli kolem půl šesté večer, auto se zaparkovalo ve městě a šli se tak trochu projít po městě a na Náchodský zámek, kde jsme viděli i dva pěkně medvědy. Po procházce jsme si šli sednout do restaurace, která byla na náměstí.- Seděli jsme venku, protože byl pěkný večer. Něco jsme vypili a pojedli a ůderem sedmé hodiny večerní jsme na autobusovém nádraží vyzvedli Pítra, který přijel z Prahy. Byli jsme tedy konečně kompletní a mohli tak konečně vyrazit do Adru.

Kolem desáté hodiny večerní jsme přijeli do Adru projeli vesnici a navštívili místní hospůdku, kde jsme popili a pojedli. O půlnoci jsme se autem přesunuli o kus dál a zaparkovali. Všichni jsme si pobrali věci a šli najít místo na spaní. Spali jsme u pěkné kapličky pod lesem na louce, kde se i pásli krávy.

Častně ráno jsem s pavlem se šel projít na Křižový vrch ti dva ještě spali. Byl z něho krásný pohled na okolí při vycházejícím slunci. Byl to nezapomenutelný zážitek. Byla neděle a ráno dorazil i Žaba s Hankou. Den jsme všichni začali prohlídkou Adršpaských skal, kde jsme strávili asi dvě hodiny. Po prohlídce následoval oběd v místní restauraci a po té jsme se konečně vydali na Křížový vrch. Žaba s Hankou se od nás odpoutali měli svůj vlastní program. Na Křižáku jsme se po dlouhém hledání vybrali skálu jménem Mušketýr, kterou Pavel poctivě natáhnul a mi ostatní jsme dolezli na horu. Byla to jediná cesta, kterou jsme vylezli na další už nebyl čas. Den jsme ukončili odjezdem do Náchoda. kde jsme odvezli Pítra na bus vracel se spět do Prahy. Musím řici, že to byl pěkný dvoudenní výlet i počasí na konec vyšlo.

Tak to byl můj první článek, který jsem napsal. Když jsem ho nyní přepisoval zavzpomínal jsem dobře.  Nevím však jestli bych ho teť napsal lépe či nikoliv byť jsem už ve psaní zkušenější čtyři roky psaní to už je znát. Tak snad jsem Lukesovi udělal radost i ostatním co tam byli.

Jeden myslel na “ADR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..