DeníčekSkalní lezení

Dobřečov a Rabštejn

V sobotu ráno jsem se po dlouhé době vydal na víkendové lezení na náš známý rabštejn, ale před tím jsme ještě za lezli v dobřečově, kde vloni někteří byli a tak naše první cesta vedla právě zde.

Jel jsem s Marianem a když jsme přijeli na místo, krajina kolem nás byla velmi rozmanitá a krásná a hned jak jsme si  sbalili věci na lezení a vydali se ke skalní oblasti začal jsem tu krásu našií země fotit. Cestou jsem tedy udělal pár fotek Marian objevil třešně tak se hned do nich pustil a mezitím co se ládoval a já obdivoval místní krajinu a fotil uviděl jsem vdáli jak se knám řítí Vašek a v patách mu byla Peťka což bylo pro mě překvapení.

Můj první dojem ze skalní oblasti byl velmi dobrý, bylo vidět, že je tam hodně cest což potvrdil i průvodce. Skalní masiv nebyl ani moc členitý, vysoký takže jsme i tím pádem společně zvládli vylézt mnoho cest.

Rubali jsme cestu za cestou a všem se nám dařilo. Lezli jsme ve třech což sice nebylo ideální, ale protože skála nebyla moc vysoká šli nám cesty vylézt rychle takže jsme se v pohodě na každé cestě vystřídali na prvního tedy všichni jsme tahali. Já jsem jen netahal první cestu moc se mi nechtělo aš od druhé. A jednu, kde se i kluci po trápili při konečném výstupu, kde bylo potřeba překonat klíčové místo. Mě se tedy tohle místo nepodařilo. Vašek a Marian, ale velice zkušeně i když jim to chvíli trvalo a oba dva na prvního. Jmenovala se Oblinka za 6. Velmi hodnotná cesta byla na konci s názvem Břízová za 5+, kterou Marian velmi zkušeně natáhnul. Byla to klikatá spára, kde byly 3 borháky. Já jsem ji také vylezl, ale na druhého takže vlastně 3 cesty na druhého jsem měl. Vašek udělal poslední tečku na těchto skalách a také ji na prvního vylezl sice s odsedem, ale vylezl po velkém boji a to je důležité. Jinak jsme lezli Aliba 5, Kudlanka to jsi nejsem jistý 6, Amerika 5+, Oblinka 6, Akedemická 5+ Pupek 5 a cestu Oblíbená nebo Neoblíbená to těť už, ale přesně nevím a myslím, že i Sokolík za 4.

Pozdě odpoledne jsme odjeli na Rabštejn a zbytek večera jsme strávili v místní velmi dobré hospůdce, kde jsme i za vzpomínali na minulé časy když jsme zde častěji jezdívali. Byl snámi i Lukes s Jančou, kteří byli na Rabštejně uš od pátku a do Dobřečova se přijeli za námi podívat. Spali jsme jako tradičně pod širákem aš na vyjímku, protože počasí přálo na bivakování venku.

Druhý den ráno jsme se vydali ke skalám. I zde jsme byli ve třech, ale né s Vaškem, který odjel s Peťkou večer domů, ale přidal se k nám lukes. Ten byl hlavní tahač dne. Já jsem jen zahájil první cestu, která byla za 3, kterou jsem natáhnul na rozlez a kluky jsem shora dobral. Pak jsme jen po zbytek dne byli na druhé straně skalního masivu, kde jsme si vylezli tři cesty Byly zde delší odlezy, ale Lukes všechny zvládl bez problému natáhnout a my jsme za nim dolezli. I dnešní den se vydařil, myslím, že jsme si všichni dobře zalozili aspoň já a odpoledne jsme se vraceli domů.

A jaké to tentokrát bylo opět to bylo krásné.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..