AkceDeníček

Lanovka na dětském dnu v Javorníku 2018

lanovka dojezdSobota 2. června 2018 se probudila do těžkých mraků nacucaných vodou. Během dopoledne se strhla průtrž. V hlavě se začaly honit otázky: „Bude lít i odpoledne? Přesune se dětský den na jiný termín? Kde budeme sušit lana?“ V poledne déšť ustal a pod zamračeným nebem jsme se vyzvedli materiál.

V zahradě Karla Ditterse z Dittersdorfu jsme jako rozcvičku za pomocí lan pomohli postavit zpět na nohy pódium, se kterým si pohrál vítr. Pak šlo vše jako na drátkách. Lanovka byla postavena v rekordním čase. Odvážný testovací jezdec ji projel. Vyskákal. Ještě jednou se pošponovalo. Otestovalo.

Rázem se nám u nástupu lanovky utvořila fronta dětí a rozjel se propracovaný systém: Obléct na dítě sedák, přilbu. … Překontrolovat. … Přemluvit nahoře bojácné dítě ke svezení. … Dobrzdit. Sundat z lanovky. … Odstrojit navrátilce. Takto bez přestávky v jednom kuse asi 5 hodin.

Radost nám dělaly dětské úsměvy a lidé, kteří respektovali zábrany a nenechali se trefit dítětem letícím po lanovce nebo brzdícím lanem. Díky všem členům HO Rychleby, kteří se na lanovce podíleli.  Rádi děláme dětem radost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..