Deníček

Uwaga bober!

Taky fajný bober ale gryže….

 

To jsme tak jednou byli v hospodě a bavili jsme se o zvířatkách. A nějak přišlo slovo na bobera, no a nikdo z nás nevěděl a co jde. Hned jsme ho začali hledat na netu a našli jsme jediné video co ho zachycuje.

 

Ihned po shlédnutí nám bylo jasné, že ho musíme vidět taky. Místo výskytu tohoto stvoření  je uváděno pouze na této mapě.

 

A tak jsme vyrazili na prodloužený víkend do Žiárské doliny hledat toho fajného (bájného) bobera. Po příjezdu na chatu jsme se od místních horalů dozvěděli, že je to kruté stvoření a jestli je nám život milý, tak ať se ho nepokoušíme hledat. Umí pořádně pogryzat.

Nám to stejně nedalo a hned ráno jsme vyrazili do kopců jej hledat. Jakmile jsme začali postupovat údolím, tak se nám zdálo, jako kdyby nás něco pozorovalo.

Ale pak přišla mlha tak hustá, že jsme neviděli na krok před sebe, a proto jsme hned začali prchat zpátky na chatu. Až z fotek jsme zjistili, že se ten bober celou dobu chystal nás pogryzat.

Na druhý den, se udělalo hezky a tak jsme jej vyrazili hledat znovu. Jeho stopy vedly až na vrchol kopce Plačlivá.

Ale když jsme tam dorazili, nenašli jsme tam vůbec nic. Tak jsme si udělali vrcholovou fotku a začali sjíždět dolů do údolí.

 

Ovšem při sjezdu se to stalo!


Bober nás sice zaskočil a kousl, naštěstí jen párkrát do lyží, i tak jsme jej pořádně neviděli. Tak nám nezbývalo už nic jiného než vyrazit domů a po cestě se zastavit na koupačku. Zdálo se nám, že loni, když jsme tam byli s Barčou, jsme málem toho bobera viděli, ale letos opět nic.

Takže výlet za boberem byl neúspěšný. Nikde jsme ho neviděli, jen nás pogryzal do lyží. No co už, snad příště.

Čao

 

 

Jeden myslel na “Uwaga bober!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..