Deníček

Rabštejn

V sobotu ráno jsem se vydal na Rabštejn  sám, protože se nikdo nepřipojil i když jsme některým dávali vědět a tak jsem se s Vaškem vydal sám. Sraz jsme měli v Šumperku a pak  směr Rabštejn.

Když jsme přijeli do Bedřichova, počasí bylo krásné a když jsme konečně dorazili na místo lidí tam bylo vskutku hodně. Kopli jsme do sebe na kuráž jedno pivečko a vydali se ke skalám.

Jako první nám do cesty přišel skalní masiv jménem U buku, kde jsme s Vencou dali pět cest. Každý si něco natáhl a i vylezl na druhého při dobírani z hora. jmenovali se U buku za 3, Hrana u buku 5, Šestková 6+, Západní hrana 5 a Patička bylo psáno za 7-, ale to byla tak 6, protože abych natáhl 7- a ještě k tomu v převise to se mi nechce věřit. Bylo čas oběda a tak jsme se šli nadlábnout a jídlo tak jako vždy nesklamalo a pořádně jsme se nadlábli, spočli dali si šlofíka a pak opět upalovali ke skalám ještě něco zalézt než bude tma. Ten den jsme ještě stihli tři cesty a přesunuli jsme se k skalnímu masivu, který se jmenoval Kouty a tady jsem si natahl Permoníka za 5, Vašek Turkuv kout za 6+ a to byl opravdu bravůrní víkon, byly tam delší odlezy a po celodením lezení jsme toho měli dost a s posledních sil Vašek perfektně přebušil tuhle cestu. U mě to bylo v poslední cestě podobné jmenovala se Turkovy Čechy 6+, ale byla o něco lehčí, ale také jsem ji úspěšně natáhl . Tak to byly naše poslední dvě cesty, které nám poněkut naložili, ale ve výsledku spokojenost padlo krásných 10 cest po celodením lezení, počasí vyšlo i na vyhlídku jsme se šli podívat a i když zde bylo dost lezcu byly jsme překvapeni, že jsme nemuseli nikde čekat a cpat se skrátka se lezlo na pohodu.

A co říci na závěr bylo to krásné a příště snat s větší bandou.

3 komentáře: „Rabštejn

  • 🙂 Juro cesta Patička je v průvodci za 6+ a natáhl jsem ji já, tak nemusíš mít strach, že by jsi tahal sedmičky.
    No a protože tam opět chybí nějaké ty cesty do kompletní desítky:
    cesty za 3, 4, 4+, 5-, 6-, 6, 6, 6+, 7-, 7

    Reagovat
    • Co to je za čísla? Dopiš názvy ať se můžou zopakovat cesty po klasických lezcích. ať můžeme obdivovat jak tenkrát lezli jen v bačkorách.

      Reagovat
  • Venco omlouvám se tu cestu jsem popletl no to se stává pochopitelně, že si ji lezl ty a já tu vedle. A tu desátou jsem nenapsal, protože jsem ji nenašel jen vím, že to byla 7 a samozřejmně si ji také natáhl.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..