Deníček

Malé ohlédnutí za Jirkovým rokem minulým

Starý rok je za námi uteklo to jako voda a opět píši takové malé ohlédnutí za starým rokem. Když jsem si procházel všechny výjezdy, které jsme uskutečnili a porovnal je z rokem 2014 tak jsem zjistil, že rok 2015 byl ještě o něco slabší.

Vzniklo 11 výjezdu a jeden, který jsem absolvoval s dvěmi kamarády, ale o lezení nešlo a ani jsem ho nepublikoval což jsem ani nevěděl do té doby než jsem všechny články procházel jednalo se o můj čtvrtý ročník Jesenické 60. V zimě se podařilo několik výjezdu na lyže a uskutečnil se i přejezd na Plcha. Pak už se začínajícím jarem to bylo horší. Sice vzniklo pár výjezdu a léto už bylo vzhledem k velkému suchu nejhorší. V létě jsem se zůčastnil jenom rekonstrukce bitvy v Klodsku. Vrátil bych se ještě k jaru tam byl výjezd do Rakouska – Hohe Wand, kde bylo vícedelkové lezení, ňáké krátké tady po okolí boldry a td. Ale o tom jsem nepsal vzhledem ktomu, že se jednalo třeba o jednodenní krátké akce. Nebylo toho sice moc, ale jak říkám v rámci možnosti se podařilo uskutečnit krásné a myslím i hodnotné výjezdy.

Zmínim se, ale určitě o jednom který překonal všechno i to, že bylo tak málo výjezdu a byl to aspoň pro mě nejvýznamější rok za dobu kdy jsem začal lézt a poznal tak skvělou partu ze kterou jsem následně ( tedy zněkterými je nás hodně) měl možnost vyjet a tím byla cesta na sever do Norska na přelomu záři a října. Bylo to krásných 16 dní, které jsme strávili jak v Národním parku, které předcházelo krátkým putováním Norsem než jsme dojeli do Vesnice jménem Elga což byl výchozí bod do N. parku. A následně zpáteční cesta přes Oslo, kde jsme si prohlídli různou kultůru a přes Švédsko zpátky domů. Byly to nezapomenutelné zážitky na které vždy budu rád vzpomínat. Ještě bych se zmínil o našem každoročním silvestru pod vojenským stanem, kde se vždy sejdem v hojném počtu a zábava je vždy skvělá. Myslím, že jsem vyjádřil vše co jsem chtěl a co říci na závěr.

Přejme si ať je rok 2016 ještě lepší a ať máme jště bohatší a hodnotnější výjezdy. Tak ať nám to všem dobře leze.

2 komentáře: „Malé ohlédnutí za Jirkovým rokem minulým

  • Co můj lezecký rok? Jak psal Wenca v mailu, co se povedlo a z čeho jsme byli nadšení;-)

    Helfštýnské plotny mne chytly hned z jara.
    Daří se v kroužku a parádní to bylo i na skok v tom Javornickém.
    Pokorně jsem byl pozdravit Liščí na Štěpána.

    Nejlepší bylo, že jste u toho byli i vy 🙂

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..