DeníčekSkalní lezení

Sokolíky

photo_iconV sobotu jsme opět vyjeli na dvoudenní výjezd a po dlohé době volba padlá na Sokolíky. Jel jsem s Lukesem, s Jančou a po prvé aspoň semnou Tomáš Mencner. Sním jsem utvoři údernou lezeckou dvojici.

Když jsme přijeli na místo počasí bylo stále na houby a po té co jsme něco snědli a počkali až přestane pršet vydali jsme se aspoň prohlídnout Janovské skály na které jsme chtěli následující den jít lézt. Prošli jsme kus lesa něco málo jsme našli, ale né to co jsme hledali. Aspoň jsme si udělali odpolední výlet když už počasí nepřálo. Večer jsme rozdělali oheň a zavařili ještě před tím jsme zajeli pro pivča aby bylo co k ohni. Zavařil jsem špagety, které jsem si nechtěně zhodil když jsem zavadil o jednu ze dvou dřev na kterých byl postavený hrnec. Trochu jsem ponadával a znovu jsem ty špagety zavařil, protože jsem se na ně těšil a taková malá nehoda mě přece nemůže rozhodit a navíc jsem byl trpělivý.

Neděle se vydařila na skály Janovské jsme nakonec nešli, ale na Sokolíky. S Tomem jsem za ten celý den vylezl sedum cest o kterých těť napíši. První dvě byly lehké a krátké na rozlez akorát. Bohužel jsem nenašel jejich názvy, ale byly to tak řekl bych 4. Ogon žubra byla další cesta za 6+ co bych tak o ní řekl nebyla dlouhá ani náročná až na ten začátek jinak pohoda. Čtvrtá cesta byla za 5 a jmenovala se Rysy žubra. Tahle byla dlouhá a klikatá a musel jsem i zhora Toma dobrat. Tady zase pro změnu byl začátek OK a v polovině cesty byly tak tři trochu horší místa, ale i s těmi jsem si poradil. Zhora byl krásný výhled na krajinu a udělal jsem i pár fotek. Loterijka byla cesta za 4. Tahal ji Tom a to jsme se už přesunuli na Vyhlídku, kde byl i Lukes s Jančou. Byla v pohodě, krátká taková odpočinková před posledními dvěmi cestami, které jsme tahali a které byly těžší. Předposlední cesta s názvem Serduszka byla za 8- jak jsme zjistili a velice perfektně ji Tom natáhl sice s odsedem, ale podařilo se. Já jsem ji zkoušel, ale vzhledem k tomu, že už se začínalo stmívat raději jsem šel do cesty jménem Kurtykowka za 6 a tak jako Tom měl radost z 8- tak já zase s této cesty. Byla to poctivá a moc pěkná 6. Všechny cesty, které jsem popsal jsme každý tahali z vyjímkou 8-, kterou jsem teda nakonec nepokoušel tahat. Lukes s Jančou lezli tuším, že říkali 2 nebo 3 cesty a moc se jim nedařilo. Názvy neznám, ale snad je Lukáš dopíše jak dočte tenhle článek.

Co říci na závěr bylo to krásné trochu jsme se při zpáteční cestě zamotali když se trochu navigace zbláznila, ale nakonec jsme domů dojeli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..