Deníček

Lyžařská výprava na Paprsek

V neděli ráno jsem se vydal na svoji první letošní lyžařskou výpravu. Volba padla na Paprsek. Přijel promě Lukes s Radou a vyrazili jsme. Na Ramzové už byl nachystaný Pavel Taska s choti a jejich kámoška. Jeli napřed, protože už byli nachystaní a mi ostatní jsme se po chvíli taky konečně vydali na svoji první lyžařskou výpravu.

Výprava to byla pestrá, zážitku bylo mnoho. Bylo teplo, počasí přálo, sněhu nebylo ani moc ani málo, ale na výšlap až na Paprsek to šlo. Hned na začátku jsme namazali blbě, protože se sníh lepil na lyže, ale zvládnout jsme to museli.

Sjeli jsme z Ramzové do Petříkova a pěšky šli přes něj až nakonec a teprve v lese jsme zase nasadily lyže a pokračovali dál. Lukáš trochu ujel já byl za ním a Rada mi v zápětí šlapal na paty. I když se nám sníh lepil na lyže, ale aspoň v prvním úseku to neklouzalo, protože tam bylo pár prudkých stoupáku. Všichni jsme se sešli na křižovatce směrem na Smrk. Touhle cestou jsme nakonec šli. Sněhu přibylo a sníh se začal čím dál víc lepit na lyže. P1070953Došli jsme až na Brousek a zahli doleva. Touhle cestou jsem nikdy nešel a tak jsem byl zvědav jak cesta povede dál. Lukáš práskl do zaječí a byl kdo ví kde. Pavel s Radou byli někde za mnou no a mě dohnali holky a tak jsem šel snimi. Přišli jsme na jedno rozcestí a nevěděli kudy jestli vpravo nebo vlevo. Nakonec jsme šli vlevo a byl tam dlouhý krásný sjezd a na jejím konci byla naše známá Císařská bouda kterou všichni známe. Pokračovali jsme klasickou cestou. Stopa byla místama mokrá, zmrzlá, sníh se ani už tak moc nelepil. Dojeli jsme na místo bylo tam totálně narváno.

P1070957Šel jsem dovnitř najít Lukese a našel jsem ho ve společnosti Hroudy, Petra Jahody tak jsme k ním přisedli a vydechli po dlouhé cestě. Gulášek, ovocné knedlíky a pivečka byly velmi vynikající. Aby jsme ještě za světla sjeli dolů museli jsme se zvednout i když se sedělo dobře a vydat se na zpáteční cestu. Jel s námi i Peťa Hrouda. Zpáteční  cesta byla krásná, byly pěkné sjezdy i když stopa nebyla příliš ideální, ale nakonec jsme sjeli poměrně rychle dolů. P1070973Aby jsme nemuseli jít zase pěšky přes Petříkov cestou dolů jsme zahli doleva, kdy cesta vedla až na Ramzovou. Opět to byla pro mě cesta nová po které jsem ještě nejel. Sice Lukes řekl, že jsme ještě měli v jednom úseku zahnout aby jsme se dostali výš, ale přejeli jsme to, ale i tak to byla pěkná cesta.

Co říci na závěr naše letošní lyžařská výprava byla úspěšná plných zážitku i když sníh nebyl ideální.

Jeden myslel na “Lyžařská výprava na Paprsek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..